Kuinka löytää sisäinen rauha ja selkeys myös stressaavimpina aikoina?

Tervehdys ystäväiseni,

Tämänkertaisessa kirjoituksessani haluan auttaa sinua löytämään rauhaa ja tilaa elämääsi. Haluan, että ymmärrät, että se mitä saatat kokea ja tuntea tällä hetkellä on täysin normaalia ja että sinä et ole yksin. Tunteet, joita tunnet ovat tosia, mutta ne eivät kerro todellisuutta. Tunteet, näkökulmat ja monet muut asiat värittävät ajatuksiasi ja voivat vääristää ne päälaelleen. Minulla on kuitenkin sinulle hyviä uutisia: voit löytää voimaa, rauhaa ja selkeyttä sisältäsi, eikä mikään ulkopuolinen asia voi häiritä sinua. Sinä et ole mielesi kaaos. Sinä olet tietoisuutesi valo.

”Kun rakkauden voima voittaa rakkauden voimaan, maailma tulee tuntemaan rauhan.”
-Jimi Hendrix

Ennen kuin sukellamme syvemmin asian äärelle haluan muistuttaa sinua, että on tärkeää päästää irti ajatuksesta, että selviäisimme tästä elämästä täydellisesti. Täydellisyys ja siihen pyrkiminen on näkökulma, joka voi aiheuttaa meille suurta rauhattomuutta ja ahdistusta. Pyrkimys täydellisyyteen aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja kokemuksen siitä, ettet ole tarpeeksi. Sinä olet tarpeeksi, vaikka sinusta voi tuntua ettet ole. Sinä olet. Jos pidät kiinni ajatuksesta, että sinun pitäisi olla jotain muuta, et tule koskaan olemaan tyytyväinen tai rauhassa itsesi kanssa. Sinä riität.

Rauha alkaa sinusta

Jotta löydät todellisen rauhan, sinun on ensin tehtävä rauha itsesi kanssa. Jos emme ole sinut itsemme kanssa, emme voi löytää rauhaa. Rauhattomuus synnyttää meissä ajatuksia, jotka vievät meitä syvemmälle rauhattomaan tilaan ja aiheuttavat sitkeän noidankehän.

Voit nyt ajatella, että et ansaitse hyväksyä itseäsi. Olet tehnyt pahoja asioita ja et ansaitse hyvää elämääsi. Tämäkin on ajatus, joka syntyy rauhattomuuden noidankehässä. Älä usko tätä ajatusta. Kun teet rauhan itsesi kanssa ja annat itsellesi anteeksi aikasemmat erheesi, voit alkaa kehittymään. Ilman anteeksiantamusta tulet tekemään samat virheet yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Kun annat itsellesi anteeksi, annat samalla itsellesi luvan tulla vähitellen omaksi itseksesi. Kun rakastat ja kunnioitat itseäsi, rakastat ja kunnioitat myös muita. Haluat alkaa kohtelemaan ihmisiä, kuten haluat sinua kohdeltavan. Aikaisempi halusi tuhota ja loukata muuttuu palavaksi tahdoksi autaa ja kehittyä.

Mitä rauha on?

Rauha on koko ihmiskunnan ainoa vaihtoehto. Rauha voidaan määritellä jokaisen sydämen sykkivän haluksi palata kotiin, eli rauhan tilaan. Rauha on jokaisen kansan toivo, jokaisen poliitikon lupaus, jokaisen uskonnollisen perinteen ydin, jokaisen rukouksen päämäärä ja jokaisen ihmisen unelma.

Rauha on ymmärrystä, kunnioitusta ja kommunikointia. Rauhasta nousee pyhä viisaus, joka auttaa meitä näkemään ne askeleet, jotka ovat tuoneet meidät tähän pisteeseen sekä ne askeleet, jotka meidän on otettava seuraavaksi. Rauha on ajatus, olemus, sana ja teko. Rauha on pyrkimys vakauteen ja harmoniaan. Rauha on korkeaa tietoisuutta ja ymmärrystä.

Siellä missä sota tuhoaa ja repii kappaleiksi, rauha rakentaa, vahvistaa ja palauttaa. Rauha on peloton, rohkea, kestävä, elinkelpoinen ja lopullinen ratkaisu. Rauhan puute muuttaa yhden tai useamman sukupolven elämää sekä maan ja maailman tulevaisuutta. Rauha on todella ainoa vaihtoehtomme ja se alkaa sinusta.

”Ei mistään voi löytää niin hiljaista ja tyventä rauhan satamaa, kuin omasta sielustaan.”
– Marcus Aurelius

Kuinka löytää rauhaa jokaiseen hetkeen?

Muista, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä. Olet kasvattanut pitkään rauhattomuuden hedelmiä, joten sinun on alettava kylvämään rauhan siemeniä, joista vähitellen kasvaa rauhan hedelmiä. Sinun on alettava luopumaan vanhoista malleista ja annettavan uusien kasvaa tilalle. Mielesi voi yrittää ”huijata” sinua palaamaan vanhoihin tapoihin, mutta mitä tarkkaavaisempana ja rauhallisempana pysyt, sitä selkeämmin näet mahdolliset sudenkuopat. Kuten Albert Einstein sanoi: ”Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne”.

Haluan jakaa sinulle muutaman ohjeen, jotka ovat auttaneet minua pysymään nykyhetkessä ja säilyttämään rauhan tunteen, vaikka ulkopuolinen elämä joskus tuntuukin kaoottiselta ja epävarmalta.

 • Kohdista ja kehitä rutiinejasi
  Uskon, että tietynlaisilla rutiineilla ja rakenteella on positiivinen vaikutus henkilökohtaiseen elämään. Elämän ei ole tarkoitus rutinoitua, vaan elämään on tarkoitus löytää rakennetta ja tasapainoa rutiinien avulla. Minulla esimerkiksi on selkeä(hkö) aamurutiini, joka auttaa valmistamaan minut tulevaan päivään. Lisäksi ruokailen tiettyihin aikoihin ja pidän kevyesti yllä viikottaista rakennetta.
  Voit pohtia omaa elämääsi ja miettiä, millaiset rutiinit palvelevat sinua. Voit kysyä itseltsi kysymyksen: Mitkä arkiset käytännöt saavat minut tuntemaan oloni hyväksi? Kun olet saanut vastauksen, tee nämä asiat, vaikka ne eivät olisi tarpeellisia tai välttämättömiä. Etsi, mitkä asiat antavat sinulle voimaa, selkeyttä, rauhaa ja jaksamista arjessasi.
 • Luo itsellesi rauhallinen tila
  Elätkö tällä hetkellä tilassa, joka auttaa sinua rauhoittumaan? Onko sinulla mahdollisuus luoda itsellesi tila tai sopukka, jossa voit rauhoittua? Mikäli meditointi kutsuu sinua, voit aloittaa meditoimalla pienen hetken, edes minuutin joka päivä. Jos ei, niin mieti, millaiset asiat lisäävät rauhaa elämässäsi. Jo pienimmätkin muutokset voivat auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta. Siivoaminen, kodin tyhjentäminen ja järjestäminen voivat vähentää ahdistuksen tunnetta huomattavasti. Kokeile vaikka! Mitä voit menettää?
 • Tarkastele mitä mediaa käytät ja miten sitä käytät
  Tieto kulkee nykyisin taskussamme ja saatamme käyttää eri medioiden kuluttamiseen suunnattoman paljon aikaa. Tämän vuoksi on hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa mediakulutusta. Voit kysyä itseltäsi seuraavia kysymyksiä: Seuraanko jatkuvasti uutisia ja kuinka se palvelee minua? Kuinka paljon vietän aikaa sosiaalisessa mediassa? Ketä seuraan? Millaisia asioita kerään elämääni? Luenko uutiset luotettavasta lähteestä?
  Suosittelen lämpimästi ottamaan taukoa puhelimestasi ja vältä tekemästä montaa asiaa yhtäaikaa (”multitasking”). Monen asian tekeminen yhtäaikaa kuormittaa aivojamme suunnattomasti, eikä kännykällä vietetty aika palauta tai rentouta aivoja, vaikka se joskus siltä tuntuukin. Ota aikaa rauhalle ja läsnäololle. Se palauttaa.
 • Tule tietoiseksi sisäisestä puheestasi, eli siitä, mitä mielesi sanoo sinulle
  Tämä on todella tärkeää! Ala kuuntelemaan itseäsi, sillä se mitä ajattelet, sitä sinä olet. Mitä mielessäsi pyörii? Millaisia asioita, ajatuksia, kuvioita ja hahmoja ylläpidät mielessäsi? Miten puhut itsellesi? Kiinnitä huomioita erityisesti niihin asioihin, jotka näyttävät toistuvan.
  Voit kysyä itseltäsi: Mitä ajattelen tästä hetkestä? Mitä sanon ja miten puhun itselleni päivittäin? Reagoinko tilanteessa nopeasti vai pysähdynkö miettimään vastaustani?
 • Etsi inspiroivia ja voimaannuttavia ihmisiä
  Inspiroivat ihmiset muistuttavat meitä siitä, mikä on mahdollista. Olen elämäni varrella löytänyt useita henkisiä mestareita, jotka ovat vahvistaneet ymmärrystä aidosta itsestäni sekä pysyvän rauhan tilasta.
  Kun valitset ihmisiä joista inspiroidut, ole varovainen, ettet etsi niitä ihmisiä, jotka vahvistavat ajatustasi siitä, mitä ”pitäisi” olla. Jos lähdet vertailemaan elämääsi muihin, et löydä tyytyväisyyttä ja rauhaa. Kun kuuntelet ihmisiä, jotka puhuttelevat sieluasi, tunnet suurta rauhaa, tasa-arvoa ja tilaa.
 • Tarkastele itseäsi säännöllisesti – itsetiedustelu
  Usein teemme hienoa työtä, kun tarkastelemme rakkaitamme tai muita ihmisiä, mutta unohdamme usein kurkata omaan itseemme, ajatuksiimme ja toimintoihimme. Aloita dialogi itsesi kanssa, jossa esität itsellesi tärkeitä kysymyksiä tunteistasi, henkisestä tilastasi ja mielialastasi. Pidä itsellesi säännöllisesti tällaisia kyselyhetkiä. Näiden tietojen avulla voit auttaa itseäsi missä hetkessä tahansa ja suunnistaa takaisin omaan itseesi.
 • Muista, että et ole yksin
  Vaikka eristyneisyys, etäisyydet, muutokset ja eroavaisuudet voivat saada meidät tuntemaan olomme yksinäiseksi, tiedä, että etäisyydestä huolimatta olemme kaikki yhteydessä toisiimme. Elämämme voivat näyttää ja tuntua erilaisilta, mutta ymmärrä, että jokainen meistä on täällä syystä ja tarkoituksesta, etkä koskaan todella ole yksin.

Kaiken positiivisen toiminnan avainasemassa on rauha, koska vain rauhan ilmapiirissä voimme luoda todellista hyvää. Rauha saa rakkauden ja ystävyyden valloilleen! Rauhallisessa ilmapiirissä luovuus kukoistaa ja olemassa olevia resursseja voidaan käyttää elämän ja maailman kehittämiseen.

Lähetän sinulle rauhaa ja rakkauteni, kunnes tapaamme jälleen!

Ystävyydellä, Jenni-Sisko

Kategoriat Uncategorised

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close