U.K.K – Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä, joihin kannattaa tutustua. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tietää lisää.

Voit hakea tiettyä sanaa tältä sivulta painamalla näppäimistön Ctrl + f ja kirjoittamalla hakusanan. Voit myös hakea haluamaasi sanaa ”haku sivulta” tai ”etsi” -komennolla, jonka löydät selaimen valikosta.

KEHON JA MIELEN JOOGA

KUINKA VARAUDUN JOOGATUNTIIN?

Mitä tarvitsen?

 • Mukavat vaatteet, jotka mahdollistavat liikkeet. Älä laita liian löysiä vaatteita päällesi. Et tarvitse jalkineita tunnille.
 • Joogamaton (tarkista, että matto ei muutu liukkaaksi, kun hikoilet. Voit estää tämän esim. ohuella puuvillapyyhkeellä)
 • Vesipullon.

  Lisäksi voit varata tunnille:
 • Suurehkon viltin sekä villasukat, jos palelet herkästi alku- ja loppurentoutuksessa. Viltti voi toimia myös tukena polville tai istuessa.
 • Joillakin tunneilla käytetään joogatiiliä ja -vöitä (voi korvata esimerkiksi tukevalla tyynyllä ja saunatakin vyöllä). Tarvittavat lisävarusteet mainitaan tuntikuvauksessa.

Tulethan ajoissa paikalle.

 • Verkkotunnit: tarkista hyvissä ajoin yhteyksien sekä kameran toimivuus. Aseta kamera joogamaton pitkälle sivulle niin, että ohjaaja voi nähdä sinut kokonaan ja selkeästi.
 • Fyysinen joogatunti: Joogasaliin tultuasi kunnioitathan hiljaisuutta ja mikäli jutustelet, tee se hiljaisesti. On hyvä hiljentyä ennen joogaharjoitusta, sillä se valmistaa kehoa ja mieltä harjoitukseen.

Älä syö raskaasti pariin tuntiin ennen harjoitusta.
Mikäli sinulla on nälkä, voit syödä esimerkiksi hedelmiä ja pähkinöitä ennen tuntia. Muista juoda vettä.

Kerro ohjaajalle ennen tuntia, mikäli sinulla on jotain erityistarpeita!
Voit ilmoittaa asian ennakkoon esim. viestillä. Erityistarpeita voivat olla esimerkiksi vanhat ja uudet leikkaukset, reuma, raskaus, kuukautiset, välilevynpullistuma, rakenteelliset poikkeavuudet, sydän- ja verisuonisairaudet ja glaukooma.

Ethän käytä voimakkaita tuoksuja ja tulethan puhtaana paikalle.
Ennen harjoitusta on hyvä peseytyä, jotta iholle nouseva hiki ei haise.


OLEN JÄYKKÄ ENKÄ OLE IKINÄ JOOGANNUT. VOINKO OSALLISTUA TUNNILLE?

Voit osallistua. Jooga on oivallinen apu jäykkyyteen. Liikkeet on muokattavissa, joten monentasoiset oppilaat voivat osallistua samalle tunnille. Tunnit ovat lempeitä, mutta tehokkaita ja liikkeet tehdään maltillisesti. Tuntikuvauksessa ilmoitetaan tunnin sisältö, jotta tiedät mihin olet osallistumassa.

JOOGATYYLIT:

 • Rentouttava Jooga
 • Slow Flow Jooga
 • Lempeä Hathajooga
 • Tuolijooga
 • Satujooga

Lue Lisää Joogasta »


ONKO JOOGALLA IKÄRAJAA?

Harjoitukselle ei ole ikärajaa. On kuitenkin huomioitava, että lapset eivät välttämättä malta keskittyä aikuisille suunnattuun tuntiin. Joogaa voidaan järjestää erikseen lapsiryhmille, jolloin se on leikkimielisempää ja kokeilevampaa (satujooga).

Jos olet yli 65-vuotias etkä ole ennen joogannut tai harrastanut joogan kaltaista liikuntaa, on hyvä keskustella ennen osallistumista terveydenhuollon ammattilaisen kanssa mahdollisista liikkumisrajoituksista (esim. syvät kumarrukset ja käsien nostot).

Senioreille ja liikuntarajoittelisille voidaan järjestää erikseen tuolijooga.


VOIKO TERVEYS OLLA ESTEENÄ JOOGAAMISELLE?

Jokaisen keho on yksilöllinen kokonaisuus, jonka kyvyt ja liikeradat tulee huomioida. Terveys ei sinänsä ole este harjoitukselle, mutta on hyvä huomioida kehon tuomia rajoituksia. Suosittelen aina keskustelemaan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen uuden harjoituksen aloittamista, varsinkin jos olet yli 65-vuotias, olet raskaana tai jos sinulla on oire tai perussairaus. Muista kuunnella kehoasi ja mieltäsi koko harjotuksen ajan.

Mikäli sinulla on korkea verenpaine, sydän- tai verisuonisairaus, epilepsia, glaukooma tai iskiaskipua, on muutamia tärkeitä liikkeitä, joita on syytä välttää. Vältä tekemästä syviä kumarruksia (eteenpäintaivutuksia) sekä inversioita (ylösalaisia liikkeitä, kuten Adho Mukha Svanasana).

Jos sinuilla on todella matala verenpaine, suosittelen syömään hieman salmiakkia juuri ennen tuntia. Matala verenpaine voi aiheuttaa huimausta nopeissa nousuissa, joten teethän liikkeet maltillisesti.

Jos olet ollut leikkaushoidossa, tulee kehoa tietenkin huoltaa ja vahvistaa, mutta sen on annettava myös toipua. Voit osallistua joogatunnille, mikäli leikkauksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta, olet keskustellut asiasta lääkärisi kanssa ja ilmoitat asiasta ohjaajalle.

Joogaa aina oman kuntosi mukaan, sopivasti ponnistellen, samalla rentoutuen.


RASKAUS JA KUUKAUTISET JOOGASSA

RASKAUDEN ENSIMMÄISEN KOLMANNEKSEN AIKAAN (0-14 raskausviikko) EI TULE ALOITAA JOOGAHARRASTUSTA!

Jos olet joogannut ennenkin, voit joogata kehoa kuunnellen, kevennetysti ja välttäen muutamia liikkeitä. Vältettäviä liikkeitä ovat: voimakkaat kierrot ja lantion nostot, taaksetaivutukset, vatsallaan tehtävät asanat sekä ylösalaiset asanat.

Edellä mainittuja liikkeitä on vältettävä myös kuukautisten aikana.


KUINKA USEIN VOIN JOOGATA?

Joogaa voi tehdä joka päivä ja harjoituksen tulee olla tarpeittesi mukainen. Säännöllinen joogaharjoitus tuo suurimman hyödyn, minkä vuoksi on tärkeää sitoutua omaan harjoitukseen. Joogaa aina tarpeesi mukaan sopivasti ponnistellen, samalla rentoutuen.


ONKO JOOGA USKONTO?

Jooga ei ole uskonto.

Jooga voi olla harrastus tai elämäntapa. Joogisen elämän peruskiviä ovat suvaitsevaisuus, väkivallattomuus sekä filosofia. Joogan avulla voi löytää sisäistä rauhaa, kehollista hallintaa ja yleistä tasapainoa elämässä, eikä ketään erotella uskonnon, ulkonäön, elämänkatsomuksen tai muiden ominaisuuksien mukaan.


Pyydän ystävällisesti, että kunnioitat joogan tavoitteita, etkä kohtele tunnilla ketään eriarvoisena.


HENKINEN VALMENNUS

MITÄ HENKINEN VALMENNUS ON?

 • Henkisen hyvinvoinnin kehittämistä
 • Henkilökohtaisen elämän ja itsetietoisuuden kehittämistä
 • Tulevaisuuden tavoitteiden selkeyttämistä
 • Itsensä ja menneisyyden hyväksymistä
 • Rohkaisua ja kasvua kohti omannäköistä elämää
 • Oman elämänpolun rakentamista

Henkinen valmennus voi kehittää suunnattomasti ihmisen elämän eri osa-alueita luomalla oivalluksia, vapautta, tasapainoa ja auttamalla näkemään uusia (tai jo unohdettuja) ratkaisuja. Minun tehtäväni valmentajana on kuunnella, keskustella, esittää tarkoituksenmukaisia kysymyksiä, tarjota tehtäviä sekä tukea asiakasta tavoitteiden saavuttamisessa. Tarjoamani tuen avulla asiakas kykenee kartoittamaan omia vahvuuksiaan ja kykyjään sekä selventämään visioitaan.

Minä en kerro, mitä sinun pitää tehdä enkä jakele neuvoja, viisauksia tai ohjeita.

Annan asiakkailleni tehtäviä, joita työstetään niin istunnoilla kuin myös istuntojen ulkopuolella itsenäisesti. Kaiken ydin on ajatus siitä, että asiakkaille on annettava valta auttaa itseään.


MITÄ HENKINEN VALMENNUS SISÄLTÄÄ?

Valmennus tehdään ensisijaisesti Zoom-videopuhelulla. Henkilökohtaisista tapaamisista on sovittava erikseen.

 • Maksuton 45 minuutin keskustelu (sis. kartoituslomakkeen ja n. 45 minuutin keskustelun) Keskustelun pääpaino on toisiimme tutustumisessa ja elämäsi tarinassa. Voit kertoa unelmistasi ja tavoitteistasi, jotka haluat saavuttaa. Kuuntelen, kyselen ja kerron, kuinka voin auttaa sinua. Sinulla on myös mahdollisuus tuoda esiin mielessäsi pyöriviä kysymyksiä.
 • Jos henkinen valmennus aloitetaan, tehdään valmennussopimus. Samalla voidaan suunnitella tulevat tapaamiset ja muut käytännön asiat. Istunnot kestävät noin 75 minuuttia per istunto ja istuntoja voidaan sopia tarvittava määrä.
 • Asiakas saa käyttöönsä tehtäviä vahvistamaan ymmärrystä itsestään sekä tukemaan tavoitteisiin pääsyä. Tehtävät ovat henkilökohtaisia, eivätkä ne ole tarkoitettu jaettavaksi kolmannelle osapuolelle.

MITÄ TARVITSEN/MITÄ MINUN PITÄÄ HUOMIOIDA?

TEKNIIKKA:

 • Webkamera (tai tietokoneen/älylaitteen oma kamera)
 • Tietokone tai tabletti. Älypuhelin käy myös, mikäli sinulla ei ole käytössäsi tietokonetta tai tablettia.
 • Hyvä internetyhteys (valitse tietokonetta käyttäessäsi aina kiinteä internetyhteys, jos se vain on mahdollista. Jos jaat tietokoneelle mobiililaitteen nettiyhteyden, tee se USB-johdon avulla)

KÄYTÄNTÖ:

 • Aseta laitteesi tasaiselle alustalle niin, että laite ei pääse heilumaan ja huojumaan istunnon aikana.
 • Suuntaa kamera niin, että kasvosi näkyvät kokonaisuudessaan. Jos käytät älylaitetta, aseta laite telineeseen tai korokkeelle.
 • Ota itsellesi rauhallinen tila istunnon ajaksi, jotta valmennus ei pääse keskeytymään. Käy myös tekemässä tarpeesi ennen valmennusistuntoa.
 • Valmistaudu valmennukseen. Rauhoitu, ota kuppi kuumaa ja istahda laitteesi ääreen avoimesti ja ilman odotuksia.
 • Nauti matkasta!

MITÄ EROA HENKISELLÄ VALMENNUKSELLA ON TERAPIAN, KONSULTOINNIN TAI OHJAUKSEN KANSSA?

Henkinen valmennus ei ole terapiaa, konsultointia tai ohjausta. Valmentaja ei ole terapeutti, psykologi tai psykoterapeutti.

Henkinen valmennus on henkilökohtaisen elämän ja henkisen kasvun kehittämistä. Jos aloitat valmennuksen, etkä ole ratkaissut ongelmiasi tai traumojasi aiemmin, saatan suositella työskentelemään muun asiantuntijan kanssa henkisen valmennuksen sijaan.

On hyvin yleistä, että ratkaisemattomat traumat tai riippuvuudet estävät meitä etenemään elämässämme.

Henkinen valmennus keskittyy nykyhetkeen, henkiseen kehitykseen ja asiakkaan tulevaisuuden tavoitteisiin.


VOINKO SAADA HENKISTÄ VALMENNUSTA, VAIKKA KÄYN TERAPIASSA, PSYKOTERAPIASSA TAI MUUSSA LÄÄKETIETEELLISESSÄ HOIDOSSA?

Henkinen valmennus ei ole terapiaa, psykoterapiaa, konsultointia tai ohjausta.

On tärkeää ymmärtää, että henkinen valmennus ei korvaa mitään terapiaa tai muuta lääketieteellistä hoitoa tai diagnoosia. Valmentaja ei ole terapeutti, psykologi tai psykoterapeutti.

Jos saat parhaillaan tai olet aikaisemmin saanut lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa mielenterveyteen liittyviin ongelmiin, syvän pohdiskelun tai itsetutkiskelun ympäristö ei välttämättä sovi sinulle. Keskustele lääkärin tai muun mielenterveysammattilaisen kanssa, onko sinulle sopivaa ja turvallista syventyä itseesi tällä hetkellä.

Henkinen valmennus ei välttämättä sovi henkilöille, jotka kokevat psykiatrisia tiloja tai muita epätavallisen voimakkaita emotionaalisia myllerryksiä. Itsetutkiskelu, vanhojen asioiden käsittely, keskustelut ja mietiskely voivat vaikuttaa haitallisesti olemassa oleviin mielenterveystiloihin. Valmennus voi tuoda esiin piilossa olevia traumaattisia muistoja tai syvälle juurtuneita taipumuksia keho-mielessä, mikä voi laukaista voimakkaita ajatuksia, tunnereaktioita ja käyttäytymistä.

Mikäli vastaan johonkin seuraavista kysymyksistä ”kyllä”, henkinen valmennus ei välttämättä sovi sinulle:

 • Onko sinulla ollut tai saatko tällä hetkellä hoitoa ahdistuneisuushäiriöihin (mm. paniikkihäiriöihin), mielialahäiriöihin (mm. masennus, mania, kaksisuuntainen mielialahäiriö), pakko-oireisiin, persoonallisuushäiriöihin, skitsofreniaan tai psykoosiin?
 • Käytätkö tällä hetkellä reseptilääkkeitä mielenterveyshäiriöiden hoitoon?
 • Oletko käyttänyt psykoaktiivisia (mieltä muuttavia) aineita virkistys- tai itselääkitys tarkoituksiin viimeisen 6 kuukauden aikana?
 • Onko sinulla tällä hetkellä päihteiden käytön häiriöitä (mukaan lukien haitallinen käyttö, riippuvuus ja addiktio) tai oletko ollut vieroitushoidossa viimeisten 12 kuukauden aikana?
 • Oletko kokenut mielenterveytesi pahenemista tai heikkenemistä viimeisen 12 kuukauden aikana riippumatta siitä, oletko hakenut siihen asiantuntija-apua vai et?
 • Oletko koskaan kokenut epämiellyttäviä tai ei-toivottuja vaikutuksia (näitä voivat olla fyysiset, kognitiiviset, emotionaaliset tai ”energeettiset”), jotka ovat jatkuneet hengelliseen harjoituksen jälkeen ja jotka ovat saattaneet häiritä hyvinvointiasi ja/tai toiminnallisia kykyjäsi?

MIKSI VALMENNUS SUORITETAAN ENSISIJAISESTI ETÄYHTEYDELLÄ?

Oma henkilökohtainen tila istuntojen aikana voi poistaa paljon jännistystä, jota ihmisillä on tapana tuntea kasvotusten tapaamisissa. Se voi myös antaa mahdollisuuden päästä ydinkysymyksiin paljon nopeammin, koska valmennus tapahtuu eletyssä ympäristössä. Etäyhteys voi auttaa myös sitoutumaan istuntoihin, sillä etäyhteyden voi muodostaa jopa matkoilla tai kiireiden keskellä.

Henkinen valmennus on vastuullisuuden ja uusien taitojen kehittämistä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen elämään, joten valmentajan fyysinen läsnäolo ei ole välttämätöntä.


ONKO VALMENNUKSELLE IKÄRAJAA?

Henkiseen valmennukseen osallistuu yleensä vain täysi-ikäisiä (+18 vuotiaita) asiakkaita.


ONKO VALMENTAJA VAITIOLOVELVOLLINEN?

Ilman muuta. Kukaan ei tiedä, että työskentelemme yhdessä, ellet itse kerro heille. En keskustele kolmannen osapuolen kanssa asiakkaista nimellä tai istuntojen yksityiskohdista. Voin pyytää omalta mentoriltani/kolleegoiltani luottamuksellista apua ”pattitilanteissa”, mutta asiakkaan identiteetti pidetään ehdottomasti salattuna.


MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ HENKINEN VALMENNUS SOPII MINULLE?

 • Etsitkö tukea ja apua?
 • Haluatko lisätä henkistä hyvinvointiasi?
 • Tarvitsetko apua stressin, päivittäisten paineiden ja jatkuvan ylikuormittumisen tunnistamisessa sekä irtipäästämisestä?
 • Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen elämässäsi, mutta et tiedä miten?
 • Voitko kuvitella luovasi jotain aivan uutta ja parempaa?
 • Haluatko löytää askeleet päättääksesi, mitä tehdä seuraavaksi?
 • Onko aika päästää irti kamppailusta ja kokeilla jotain aivan uutta?

Jos vastasit ”kyllä” joihinkin näistä kysymyksistä, voit hyötyä henkisestä valmennuksesta! Ilman toimintaa, elämä jonka haluamme, elää ainoastaan mielikuvituksessa. Ammattilaisen kanssa työskentely voi auttaa tiedostamaan ja tekemään tarvittavia muutoksia.


MISSÄ AJASSA VOIN NÄHDÄ TULOKSIA?

Kaikki riippuu sinusta. Jos olet valmis toimimaan ja olet motivoitunut, voit huomata muutoksia välittömästi. Kehityksesi riippuu siitä, kuinka avoin ja sitoutunut olet. Nykyistä todellisuutta ei ole luotu yhdessä yössä, joten etsimäsi uusi todellisuus voi myös viedä jonkin aikaa.

Henkinen valmennus tietyn ajanjakson ajan yhdistettynä johdonmukaiseen toimintaan on paras tapa tuottaa kestäviä tuloksia.


MITÄ JOS EN SAA TULOKSIA HENKISESTÄ VALMENNUKSESTA?

Valmentaja ei voi luvata sinun puolestasi, että saisit tuloksia aikaiseksi. Kuitenkin, mikäli sitoudut tavoitteisiisi, olet avoin uusille mahdollisuuksille ja kerrot rehellisesti kokemuksistasi, sinä tulet näkemään konkreettisia muutoksia elämässäsi ja itsessäsi.

Henkinen kehitys alkaa heti, kun tartut elämääsi avoimsesti, vastuullisesti ja vastaanottavasti.


PERUUTUSEHDOT – MITÄ JOS EN TULE SOVITULLE VALMENNUSAJALLE?

Ymmärrän, että elämä voi olla joskus hektistä. On kuitenkin tärkeää, että asiakas sitoutuu noudattamaan ennalta sovittuja tapaamisaikoja ja yhteisiä pelisääntöjä.

Voit peruuttaa sovitun varauksen ilmaiseksi 24 tuntia ennen valmennusistuntoa.

Mikäli peruutat ajan viimeistään 2 tuntia ennen valmennusistuntoa, peritään varauksesta 50% palvelun hinnasta.

Peruuttamattomasta ja alle 2 tuntia ilmoitetuista varauksesta peritään 100% maksu.

Mikäli peruttuun palveluun kuuluu erikoisjärjestelyitä, kuten tilavuokra, asiakas on velvollinen maksamaan peruutuksesta aiheutuneet kustannukset.
Sairastapaukset katsotaan tapauskohtaisesti.


MITÄ TARKOITTAA ”Työajasta laskutetaan puolen tunnin tarkkuudella alkavan puolituntisen mukaan.

Henkinen valmennuskerta kestää noin 75 minuuttia. Ylimenevä aika laskutetaan käytetyn työajan perusteella. Mikäli istunto jatkuu pidempään kuin on sovittu, käytetty aika laskutetaan alkavan puolen tunnin tarkkuudella kyseisen palvelun tuntihinnan mukaan.


KUINKA MAKSAN?

Henkinen valmennus maksetaan ennakkoon ennen varsinaista istuntoa tai juuri ennen istuntoa (tämä tulee sopia, jotta aika ei ole valmennuksesta pois). Mikäli ostat pidemmän valmennuksen, kuten 7 tapaamiskertaa, voit maksaa palvelun osissa ja/tai laskulla.

MAKSUTAVAT:

 • Korttimaksu
 • Verkkopankkimaksu
 • Sähköinen lasku (sähköposti/tekstiviesti)
 • Verkkolasku
 • Paperinen lasku (+3,90€)
 • Visa/Visa Electron/MasterCard

Jos et löytänyt kysymystäsi täältä, ota rohkeasti yhteyttä.
jenni-sisko@stateofmieli.com
+358 40 676 8995


%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close